Endurance Saloon

 

ENDURANCE SALOON –LUOKKA LYHYESTI

Endurance-kilpailut 6 tunnin mittaisia kestävyysajoja moottoriradoilla. Kilpa-autoksi hyväksytään vain umpikoriset sarjatuotantoautoiksi määriteltävät henkilöautot, jotka ovat 2-vetoisia ja vähintään kaksipaikkaisia. Maahantuojan / valmistajan ilmoittaman tehon tulee olla alle 177 hv tai 130 kw. Moottorin tulee olla kyseisen mallisarjan autosta. Koska turvallisuus on sarjan keskeisiä teemoja, on autoissa ratamääräysten mukainen turvavarustus.

Sarjalla on omat tekniset säännöt, joiden mukaan auton saa rakentaa. Jokaisessa kilpailutapahtumassa on tekninen katsastus, jossa tarkastetaan sekä auton määräysten mukainen kunto että kuljettajien varusteet. Saloon luokan auton hintahaitari on nykyään 5 000 - 20 000 euroa. Suosituimpia autoja ovat BMW, Honda ja Opel, muita luokasta löytyviä automerkkejä ovat vaikka; Peugeot, Mercedez Benz jne.

Kilpailutiimiin kuuluu 3 - 6 kuljettajaa. Kilpailuja järjestetään vuosittain useita ja usein niissä on jopa 50 autokuntaa radalla. Kilpailuissa noudatetaan nopeuskilpailujen sääntöjä, ja sarjalla on omat kilpailuohjeensa, joiden mukaan tapahtuman yleisjärjestelyt suoritetaan. Kilpailun tulokset lasketaan siitä, kuinka monta kierrosta autoilla on ehditty kuudessa tunnissa ajaa. Autoissa on max. 26 litran vetoinen bensatankki, johon saa kisan aikana tankata ainoastaan 20 litraa kerrallaan. Tankkausaika on 3 minuuttia, jota aikaa järjestäjä valvoo. Yleisöllä on tapahtumiin vapaa pääsy.

Lajin keskustelufoorumi:

www.endurance-racing.net

Kemora_1428

 

Viimeksi päivitetty (12.06.2010 12:07)